Friday, July 16, 2010

Pertemuan Penyair Nusantara Ke-4 Brunei

Pertemuan Penyair Nusantara Ke-4, mula dari 16 hingga 18 Julai 2010 telah berlansung pelancarannya di Dewan Tingkat 15, Bangunan Persekutuan Guru-Guru Melayu Brunei. Dimulakan dengan ucapan daripada Ketua I Asterawani, Yang Mulia Prof. Madya Ampuan Dr. Haji Brahim bin Ampuan Haji Tengah. Majlis kemudiannya dirasmikan oleh Yang Berhormat Pehin Datu Seri Maharaja Dato Paduka Seri Setia (Dr.) Haji Awang Abdul Aziz bin Juned (Adi Rumi),Mufti Kerajaan Negara Brunei Darussalam.

Rombongan Malaysia diwakili oleh ahli-ahli eSastera.com yang diketuai oleh Prof. Dr. Irwan. Turut disertai oleh Ilya Kablam, Citranalis, Has1mah, TabirAlam, Anbakri, Juragan Timur, Kerisakti, Puzi Hadi, Teratai, Noriah Darus dan beberapa jemputan lain. seuntai kata
tersurat dan tersirat
memintal akal


Qiamullail
khalwat mencari waktu
tujuh anggota

Aku berpeluang memperkenalkan persembahan 'Haiku' semasa Festival Penyair Nusantara yang berlansung di Dewan Raya, Radio dan Televisyen Brunei bersama beberapa rakan eSastera lain.  Sebuah 'Senryu' memperkenalkan 'Haiku' dan sebuah 'Haiku' berkenaan 'Qiamullail'.


Sempat bergambar di Masjid Sultan Omar Ali Saifuddin, Bandar Seri Begawan, Brunei Darusalam.

No comments:

 
Flag Counter