Aku turut menyertai pertandingan memasak itu bersama isteri dengan menyediakan Masak Lemak Ikan Jelawat. Kami peserta yang ke 292. Segala peralatan memasak dan menghidang hendaklah disediakan oleh para peserta sendiri. Pengadilan dikira dari rasa masakan dan persembahan hidangan. Setakat turut serta sajalah, menang bagi kat orang lain.
Saturday, October 21, 2000
Pertandingan Memasak Terbesar 2000
Pertandingan Memasak Terbesar di Malaysia sempena Tahun Melawat Perak 2000 telah diadakan pada Sabtu 21 Oktober 2000. Acara telah dianjurkan oleh "The Malaysia Book of Records" bersama Tourism Perak, Nestle's Ideal, Shell Gas dan Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) di Dataran Ipoh, berhadapan dengan bangunan MBI. Pertandingan memasak disyaratkan untuk memasak ikan air tawar.
Aku turut menyertai pertandingan memasak itu bersama isteri dengan menyediakan Masak Lemak Ikan Jelawat. Kami peserta yang ke 292. Segala peralatan memasak dan menghidang hendaklah disediakan oleh para peserta sendiri. Pengadilan dikira dari rasa masakan dan persembahan hidangan. Setakat turut serta sajalah, menang bagi kat orang lain.
Aku turut menyertai pertandingan memasak itu bersama isteri dengan menyediakan Masak Lemak Ikan Jelawat. Kami peserta yang ke 292. Segala peralatan memasak dan menghidang hendaklah disediakan oleh para peserta sendiri. Pengadilan dikira dari rasa masakan dan persembahan hidangan. Setakat turut serta sajalah, menang bagi kat orang lain.
Location:
Ipoh, Perak, Malaysia
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Sudut Karyawan
Selesai menghadiri Majlis Pelancaran Sudut Karyawan Perbadanan Perpustakaan Awam Negeri Perak (PPANPk).

-
Tahun 80'an terkenal dengan kegilaan muzik dan tarian disco. Di Ipoh tidak kurang juga tumbuhnya disko untuk anak-anak muda yang mem...
-
A ntara enam buah pantun bertemakan 'Ulam Untuk Kesihatan' hanya sebuah sahaja pantun yang terpilih - Pantun Ulam Raja, ...
-
Pertama kalinya aku menerbitkan sebuah e-book berjudul "Antologi Haiku@Facebook" melalui laman sosial Facebook di bawah muka ...
No comments:
Post a Comment